Englih presentation
Velikost besedila
Povečaj besedilo Pomanjšaj besedilo

Življenje z boleznijo

Bolniki z boleznijo dihal ali alergijsko boleznijo se morajo sprijazniti, da bodo s svojo boleznijo živeli stalno, saj gre za kronična stanja, ki bolnika spremljajo iz dneva v dan.  Seveda to vpliva na telesno in duševno stanje ter  kakovost življenja njih samih in njihovih svojcev. Bolezen je za vsakega posameznika osebna preizkušnja, ki prinaša bolečine in skrbi, po drugi strani pa tudi veselje in zmagoslavje, ko jo obvladamo, velikokrat pa tudi drugačen, bolj pozitiven pogled na življenje in lastne vrednote.

Člani Društva pljučnih in alergijskih bolnikov Slovenije preko našega glasila vsa leta delite svoje izkušnje z drugimi bolniki. Prepričani smo, da so jim vaša iskrena pričevanja v veliko pomoč pri obvladovanju svoje bolezni. Vaš pogum, vztrajnost in pozitiven pogled na življenje, vlivajo upanje in samozavest tudi bolnikom, ki se prvič srečujejo s pljučno ali alergijsko boleznijo. Hvala vsem za vaše dragocene izkušnje.

Kako bolniki rešujejo svoje probleme? Kako živijo s svojo boleznijo? Pred kakšne izzive jih je postavila diagnoza kronične bolezni? Nekaj odgovorov in izkušenj bolnikov s pljučnimi in alergijskimi boleznimi, med njimi tudi znanih osebnosti predstavljamo na teh straneh pod rubriko Bolniki o sebi ter Znane osebnosti in bolezen. Še več prispevkov pa si lahko preberete v zbirki Življenje z boleznijo, ki jo je društvo izdalo ob 15-letnici izhajanja našega glasila Zdrav dih za navdih.

Hkrati vabimo tudi vas, če ste pljučni ali alegijski bolnik oz. imate bolnika v svoji družini, da prispevate tudi svojo izkušnjo ali nasvet drugim bolnikom. Z veseljem ga bomo objavili v glasilu ali na spletni strani.

 


 

^na vrh
Društvo pljučnih in alergijskih bolnikov Slovenije, vse pravice pridržane, 2010 | Izvedba in oblika: Klemen Dolinšek | Prikaži obrazec za piškotke