Englih presentation
Velikost besedila
Povečaj besedilo Pomanjšaj besedilo

Od zloženk do spletne strani

Avtorica prispevka: Metka Nežič

Od zloženk do spletne strani


Več znanja o bolezni prinaša boljšo kakovost življena

 Izobraževalna dejavnost je ena od temeljnih nalog društva. Dobre informacije o bolezni, o načinu zdravljena in samopomoči bolnika so ključne za obvladovanje bolezni in boljšo kakovost življenja bolnikov in njihovih svojcev. Društvo se je tega dobro zavedalo že od samega začetka, zato je poleg astma šol in predavanj začelo tudi z izdajanjem različnih publikacij. Najprej so bile publikacije razdeljene v tri skupine in sicer zloženke za širšo javnost, publikacije namenjene bolnikom in publikacije namenjene zdravstvenim delavcem.

Z razvojem društva so publikacije prerasle v štiri zbirke, ki vsebujejo številne zloženke, knjige in druge publikacije. Zbirka PREMISLITE vsebuje zloženke, ki so namenjene zdravim in bolnim z namenom, da bi jih opozorile na bolezen. Zbirka BOLEZNI je namenjena bolnikom in je razdeljena na posamezne bolezni. Zbirka POMOČ ZA VSAK DAN je namenjena bolnikom in vsebuje navodila in pripomočke za težave, ki jih spremljajo. Zbirka ZA MLADE vsebuje gradiva uporabna za učitelje.

Najobširnejša je zbirka BOLEZNI, v kateri najdemo publikacije za bolnike z alergijami, astmo, KOPB, cistično fibrozo, pljučnim rakom in tuberkulozo, prav tako za bolnike, ki se trajno zdravijo s kisikom na domu ter za otroke in mlade z alergijami.

Zbirke se vsako leto nadgrajujejo z novimi publikacijami, najbolj aktualne tudi ponatisnemo. Nove publikacije so članom vedno na voljo na informacijskem pultu letnega srečanja in drugih dogodkov društva, lahko pa pokličete tudi po telefonu in jih prejmete po pošti.


Izobraževalne vsebine tudi na internetu

 Z razvojem tehnologije se je izobraževalna dejavnost našega društva iz tiskanih publikacij preselila tudi na internet. Prva spletna stran je bila namenjena predvsem objavi zloženk, z njeno prenovo, pa smo pred dvema letoma dobili pravo zakladnico znanja in uporabnih informacij za različne oblike pljučnih in alergijskih bolezni. Na spletni strani najdete tudi informacije za bolnike in svojce, ki se prvič srečujejo z boleznijo, uporabne nasvete za samopomoč pljučnih in alergijskih bolnikov, lahko pa si  preberete tudi osebne izkušnje drugih bolnikov pri premagovanju težav.

Preko spletne strani imate v rubriki Publikacije stalen dostop do skoraj 50 zloženk, ki si jih lahko sami prenesete na svoj računalnik ali natisnete. Večinoma gre za publikacije, ki so bile izdane v preteklosti in jih v tiskani obliki ni več možno dobiti na društvu.

Poleg izobraževalnih vsebin sproti objavljamo vse pomembne informacije za člane: urnik dihalne vadbe, članske ugodnosti, obvestila o srečanjih članov in drugih dogodkih.

 

 

  

^na vrh
Društvo pljučnih in alergijskih bolnikov Slovenije, vse pravice pridržane, 2010 | Izvedba in oblika: Klemen Dolinšek | Prikaži obrazec za piškotke