Englih presentation
Velikost besedila
Povečaj besedilo Pomanjšaj besedilo

Dobitniki priznanja

Razvoj našega društva gotovo ne bi bil tako uspešen brez požrtvovalnega dela članov in drugih sodelavcev.  Nekateri izmed njih so delo društva še posebej zaznamovali. Da se jim tudi javno zahvalimo za njihov dragocen pripevek, je društvo leta 2002 uvedlo priznaje dr. Demetra Bleiweisa-Trsteniškega. Gre za najvišje priznanje društva, ki je namenjeno sodelavcem, ki v društvu aktivno delajo vsaj 5 let. Nagrajence predlagajo člani komisije, potrdi jih izvršni odbor društva, priznanja pa se javno podelijo na letnem srečanju društva.

 

 

 

Dosedanji dobitniki priznaja dr. Demetra Bleiweisa-Trsteniškega so:


Mirko Triller

prof. dr. Ema Mušič, dr. med., spec.

Projektna skupina za otroško in mladinsko aktivnost 

Tatjana Brodnik, vms

prim. Majda Ustar-Latkovič, dr. med. spec.

Srednja zdravstvana šola v Ljubljani

Huber Marjan

Alja Klara Ugovšek

Janez Lampret

Andreja Sitar, vms 

Nada Pogačar, vms

Slavi Bacali, vms

Franc Ravnikar

Nuška Guid, dr. med. spec

prof. dr. Mitja Košnik, dr. med. spec.

prim. mag. Stane Kajba, dr. med. spec.

mag. Brigita Putar

Barbara Latkovič, dr. med. spec.

Slavka Emeršič, vms

doc. dr. Matjaž Fležar, dr. med. spec.

Zdravko Gomizelj, dipl. ing.

Jasna Čuk, dr. med. spec.

mag. Edo Klanšek, dipl. oec.

prim. Aleksander Brunčko, dr. med. spec.

Matjaž Marussig, dipl. ing.

 

 

 

Pogovor z predsednikom društva, Mirkom Trillerjem

Mirka Trillerja, prejemnika Bleiweisovega priznanja za leto 2016, sodelavci društva poznamo kot izjemno predanega, delavnega, pogumnega in srčnega človeka, ki se rad tudi pošali, še najraje na svoj račun. Vodenje društva je prevzel v najbolj nehvaležnem obdobju, sredi gospodarske in finančne krize. Z znanjem in izkušnjami ga je uspešno pripeljal mimo vseh ovir in hkrati zelo okrepil njegovo vlogo v slovenskem prostoru.

Več >>>

Pogovor z prof. dr. Emo Mušič 
 

Prof. dr. Ema Mušič, dr. med., je vseživljenjsko delo posvetila raziskovanju, diagnostiki in zdravljenju pljučnih bolezni. V zadnjih desetletjih se je temu pridružilo tudi preučevanje bolezni preobčutljivosti. Več desetletij je delovala na Kliniki Golnik, je redna univerzitetna profesorica interne medicine na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani. Zaslužna je za velike premike v zdravljenju pljučnih bolezni in alergije pri nas.

Več >>>

Pogovor z člani Projektne skupine

Za leto 2014 so Bleiweisovo priznanje prejeli členi v projektni skupini za mladinsko aktivnost, ki pravijo, da delo občutijo kot pomembno poslanstvo. Prejemniki priznanja so Nuška Guid, dr. med., specialistka pediatrije, Živa Grgič Koritnik, dr. med., specialistka šolske medicine, Vida Repovž, dipl. medicinska sestra, Matevž Trdan, dr. med., prim. Vesna Glavnik, dr. med., specialistka pediatrije in alergologije ter Neda Luzner, prof. zdravstvene vzgoje.
 

Več >>>

Pogovor z prim. Majdo Ustar-Latkovič

Prim. Majdo Ustar Latkovič vsi poznamo kot ustanoviteljico in dolgoletno predsednico društva, le nekateri pa poznajo tudi njeno bogato življensko pot, skozi katero je zelo veliko prispevala za zdravje ljudi in veliko dobrega naredila za našo širšo skupnost. Ob 20-letnici društva smo se odločili, da z njo poklepetamo in predstavimo njeno zanimivo življenjsko pot. 

Več >>>

 

 

^na vrh
Društvo pljučnih in alergijskih bolnikov Slovenije, vse pravice pridržane, 2010 | Izvedba in oblika: Klemen Dolinšek | Prikaži obrazec za piškotke