Englih presentation
Velikost besedila
Povečaj besedilo Pomanjšaj besedilo

Zahvala

Zahvala

 

našemu stalnemu sponzorju, donatorju in prijatelju društva, podjetju Pulmodata, d. o. o., Radomlje.

 

Pulmodata, d. o. o., Radomlje, nam je za potrebe delovanja podarila pulzni oksimeter, ki ga uporabljamo pri naših akcijah brezplačnih spirometrij in meritev kisika v organizmu v šolah, domovih starejših občanov, na prireditvah, sejmih in ob drugih priložnostih. Tega medicinskega aparata do zdaj nismo imeli in smo si ga morali že nekajkrat izposoditi.

 

Podjetje Pulmodata nam je s svojim dejanjem omogočilo razširiti možnosti informativnih preiskav za ugotavljanje pljučne funkcije.

 

V imenu Društva pljučnih in alergijskih bolnikov Slovenije se podjetju iz Radomelj še enkrat iskreno zahvaljujemo za podarjeno opremo kakor tudi za vso dozdajšnjo pomoč in sodelovanje z našim društvom.

 

Mirko Triller

 

 

___________________________________________________________________________________________

 

 

Zahvala

 

podjetju „Kovinski izdelki HRAST, d. o. o., Breginj“ in
podjetju „Transglob, mednarodna špedicija, d. o. o., Ljubljana“

 

 

Konec aprila smo v Društvo pljučnih bolnikov prejeli razveseljivo elektronsko sporočilo podjetja Kovinski izdelki HRAST, d. o. o., iz Breginja, v katerem nas je direktorica, gospa Jožica Hrast, prijazno obvestila, da nam je njihovo podjetje pripravljeno darovati določeno število medicinskih pripomočkov za naše pljučne bolnike.

 

Seveda smo se takoj odzvali in se dogovorili za srečanje kar na sedežu podjetja. Odpeljal sem se dobesedno v neznano, saj resnično nisem poznal tega konca naše prelepe Slovenije. Pot me je vodila v „višave“ in prispel sem v vasico Breginj, ki jo je pred desetletji močan potres skoraj zbrisal z zemljevida. V tem obnovljenem okolju je našlo svoj prostor tudi podjetje Hrast, d. o. o.

 

Po prijaznem sprejemu in klepetu ob kavici, kjer sem bil zares vesel in začuden, da obstajajo tako dobri ljudje, me je gospa Hrast popeljala v proizvodne prostore, kjer me je čakalo novo presenečenje: dve polni, zvrhani paleti medicinskih pripomočkov, kot so inhalatorji, merilci tlaka in utripa ter podobni predmeti, ki sicer niso najnovejši, vendar originalno zapakirani in nepoškodovani. Takoj sem zaznal, da je to veliko darilo našemu društvu in da ga bomo lahko s pridom uporabljali. Seveda me je gospa Hrast opozorila, da moramo najprej vse predmete strokovno pregledati, saj so vsi darovani artikli kar nekaj časa samevali v skladiščih prejšnjega podjetja.

 

Postavilo se je le vprašanje, kako to veliko darilo dostaviti v Ljubljano? Tu nam je priskočila na pomoč družba TRANSGLOB, d. o. o., Ljubljana, in ob velikem razumevanju  glavnega direktorja družbe, gospoda Mihaela Laha, so nam priskrbeli brezplačen prevoz darovanega blaga in začasno hrambo v njihovem skladišču. Seveda je potrebno strokovno pregledati vse aparate in to delo bodo opravili naši zvesti sponzorji, PULMODATA, d. o. o., iz Mengša.

 

Zadovoljni in presrečni smo v društvu spoznali, da je dobrota nekaterih Slovencev neizmerna. Za prejeto darilo se prisrčno zahvaljujemo vsem, ki ste pripomogli, da smo prejeli omenjene aparate, ter s tem nesebično pomagali našim pljučnim in alergijskim bolnikom.

 

Mirko Triller

 

 

^na vrh
Društvo pljučnih in alergijskih bolnikov Slovenije, vse pravice pridržane, 2010 | Izvedba in oblika: Klemen Dolinšek | Prikaži obrazec za piškotke