Englih presentation
Velikost besedila
Povečaj besedilo Pomanjšaj besedilo

Tekmovanje 2014

Besedilo in fotografije: Matevž Trdan

 

Podelitev priznanj za 15. mladinsko tekmovanje

 

V soboto, 17. maja 2014, se je na Srednji zdravstveni šoli v Ljubljani zaključilo 15. mladinsko tekmovanje pod geslom „Zdrav dih za navdih.

Nagrajenci, sodelujoči in gostje smo napolnili takrat skoraj premajhno šolsko športno dvorano, v kateri so bili razstavljeni izdelki vseh tekmovalcev, ki so bili izdelani na eno od razpisanih tem: »Lepo je biti nekadilec« ali »Kako postati nekadilec.« Vsak izdelek posebej je bil vreden ogleda, saj izvirnosti, novih idej in domislic pri letošnjem tekmovanju ni manjkalo.

Srečanje sta s pozdravnim govorom otvorila pomočnica ravnateljice, gospa Branka Langerholc, in predsednik Društva pljučnih in alergijskih bolnikov Slovenije, gospod Mirko Triler.

Srečanje je odlično povezovala dijakinja Petra Kranjec, mladi pa so se izkazali svojimi različnimi talenti: s pesmijo nas je vse prisotne navdušila dijakinja drugega letnika Srednje zdravstvene šole, Lučka Gomsi, za glasbene točke pa je poskrbela  šolska glasbena skupina.

Sledilo je predavanje “Stare razvade, nove navade”, ki ga je pripravil specializant pediatrije, Matevž Trdan, dr. med., za tem pa so posamezni letošnji tekmovalci predstavili svoja dela: prisluhnili smo lahko zanimivim seminarskim nalogam, si ogledali lutkovno igrico, risanko in celo TV oddajo. Navdušenje med poslušalci v dvorani je bilo veliko.

Poglejmo letošnje tekmovanje še v številkah: letos je sodelovalo kar 38 šol – 29 osnovnih šol in 9 srednjih – na naslov uredništva je bil naslovljen skupaj 301 prispevek – likovni izdelki, slike, risbe, plakati, in še več – podeljenih pa je bilo 48 zlatih, 27 srebrnih in 71 bronastih Trstik. Nagrajencem iskreno čestitamo!

Če na koncu povzamem: namen tekmovanja je tudi letos uspel; odziv učencev in dijakov je bil odličen, s svojimi izdelki so pokazali, da se zavedajo vseh posledic kajenja. Verjamemo, da jim bo tudi to pomagalo, da se bodo lahko rešili ali izognili tej nehvaležni razvadi.

 

 

 

Program prireditve


Dobitniki priznanj 2014

 

Fotografije s podelitve in razstave izdelkov 2014

 

Vtisi udeležencev

   

Pripeti dokumenti

^na vrh
Društvo pljučnih in alergijskih bolnikov Slovenije, vse pravice pridržane, 2010 | Izvedba in oblika: Klemen Dolinšek | Prikaži obrazec za piškotke