Englih presentation
Velikost besedila
Povečaj besedilo Pomanjšaj besedilo

Tekmovanje 2018

 

Mladi o kajenju in alergijah

Podelitev priznanj mladim za 19. državno tekmovanje


V soboto, 12. maja 2018, se je odvijala zaključna prireditev 19. tekmovanja mladih Zdrav dih za navdih. Temi tokratnega tekmovanja sta bili Kako spoznamo, preprečujemo in zdravimo alergijo ter Pasivno kajenje. Vsako leto smo veseli vseh prispelih izdelkov učencev in dijakov, ki so jih naredili v sodelovanju z mentorji. Preseneča nas njihova raznolikost tako po vsebini kot obliki. Letos je na naslov društva prispelo 67 plakatov, 120 risb, 13 likovnih izdelkov, po osem tematskih videoposnetkov in drugih izdelkov. Udeleženci tekmovanja so napisali tudi 30 pesmi, 17 raziskovalnih nalog, pet seminarskih nalog, 13 spisov, 11 intervjujev, po eno igrico, strip in dramski prizor. Vse skupaj smo prejeli 310 izdelkov 450 učencev in dijakov. Sodelovalo je 38 šol, od tega 23 osnovnih in 15 srednjih. Podeljenih je bilo 76 zlatih, 24 srebrnih, 64 bronastih trstik, priznanja so poimenovana po dr. Demetru Bleweisu, vitezu Trsteniškem, ustanovitelju prvega Društva za bolne na pljučih (leta 1904).

Tokrat je prireditev gostila Srednja zdravstvena šola Celje. Šola je poskrbela za izvedbo programa prireditve ter lepo in izvirno pripravila razstavo izdelkov tekmovalcev. Že ob vstopu v prostore šole smo začutili navdušenost nad prireditvijo ter prijaznost dijakov, učiteljev in vodstva. Prireditev so vodili dijaki šole. Dogodka se je udeležilo 124 učencev in dijakov, 17 mentorjev in nekaj staršev. Prisotne sta pozdravila pomočnica ravnateljice šole Irena Kramberger in predsednik društva Mirko Triller.

Več >>>

Zahvala

Zahvaljujemo se Srednji zdravstveni šoli Celje, še posebej pomočnici ravnateljice šole Ireni Kramberger, koordinatorju Petru Čepinu Tovorniku, sodelujočim profesorjem in dijakom.

^na vrh
Društvo pljučnih in alergijskih bolnikov Slovenije, vse pravice pridržane, 2010 | Izvedba in oblika: Klemen Dolinšek | Prikaži obrazec za piškotke