Postani podpornik

Vsi lahko pomagamo Društvu pljučnih in alergijskih bolnikov Slovenije, vendar nas to nič ne stane, društvu pa pomaga pri opravljanju njegovega poslanstva.

Naše društvo ima že več let prizan status, da deluje v širšem družbenem interesu. Zaradi tega smo tudi uradno uvrščeni v register, na podlagi katerega imamo pravico prejeti delček vaše dohodnine za delovanje in razvoj našega društva.

Na večino svoje dohodnine ne moremo vplivati, lahko pa upravljamo z  majhnim delom, ki je 1%. Kaj to pomeni? Če prejemamo naprimer 1.000 EUR neto prihodkov mesečno, to pomeni, da lahko pri obračunu dohodnine letno namenimo 6 EUR za donacijo po lastni izbiri. V kolikor se za donacijo ne odločimo, gre tudi ta del državi.  6 EUR na leto res ni veliko, vendar je v našem društvu vsak prispevek dragocen in ga skrbno uporabimo.

Kako lahko doniram?

Za donacijo dela dohodnine morate izpolniti poseben obrazec, ki je objavljen na naslednji povezavi:

Podatki za nakazilo

V obrazec vnesete svoje podatke, prav tako pa tudi:

Ime upravičenca: Društvo pljučnih in alergijskih bolnikov Slovenije

Davčna številko upravičenca: 80238955

Odstotek dohodnine, ki ga želite nameniti društvu: do 1% (Po zakonu skupni odstotek vseh donacij ne more biti večji od 1%).

Če bi želeli donirati večjemu številu upravičencev, potem napišete tudi njihove podatke in vpišite odstotek, ki ga donirate njim. Po zakonu skupni odstotek vseh donacij ne more biti večji od 1%, minimalni, za posamezno donacijo, pa ne manjši od 0,1%.

Če ste v tem letu ali prej že izpolnili podobno izjavo, bo davčna uprava kot veljavno upoštevala tisto, ki jo bo prejela zadnjo.

Izpolnjeno Zahtevo morate oddati na pristojni davčni urad.

Davčni urad bo tako vsako leto (do preklica) del vaše odmerjene dohodnine, namesto v državni proračun, namenil Društvu pljučnih in alergijskih bolnikov Slovenije. 

 

V kolikor bi želeli društvu donirati tudi druga sredstva, jih lahko nakažete 

na transakcijski račun Društva pljučnih in alergijskih bolnikov Slovenije SI56 0204 5001 8294 003, ki je odprt pri Novi Ljubljanski banki.

Namen: donacija.S spoštovanjem,

Metka Nežič
Predsednica Društva pljučnih in alergijskih bolnikov Slovenije